onsdag, oktober 24, 2018

The Times They Are A-Changin'

Marianne poserar i Kungsparken med sin kamouflagejacka. Det är en ny årstid, det är snart också dags att ställa om klockan till normaltid. Vad är det? Det är, helt enkelt, att solen i genomsnitt står som högst klockan 12.00 i en tidszon. Vi tycks ha svårt att leva med det naturliga, somliga vill ha evig sommartid, vissa till och med dubbel sommartid! Vad skulle du tycka om solen går upp 10.35 runt jultid...eller att solnedgången sker vid midnatt i juli???

Kanske skulle man så här i "valfrihetens tid" låta folk leva i en personligt vald tidszon?

Nä, tiderna förändras men inte tiden! Klydda inte till det, som vi säger i Skåne!

söndag, oktober 21, 2018

Livets museum m.m.

 På SUS i Lund finns ett trevligt museum som lever lite i skymundan. Det är ett medicinhistoriskt sådant med många stationer om vår kropp och dess funktioner. Vid en av dessa testade jag mitt luktsinne som jag trodde fungerade bra men av 16 egentligen enkla dofter såsom kanel, fisk, kardemumma m.m. klarade jag bara ett enda, och det var pepparmint!
 Trevliga kvalster som kan leva på vår hud och/eller i håret...

 Måndagen 22:e oktober är sista dagen för våra Jojokort som vi haft mycket nytta av, därefter får vi hålla oss på hemmaplan några veckor innan resorna till Oslo och Las Palmas hägrar.

Med Erik och Jonas ombord på shoppingtur med f/s Sassnitz i fredags provar jag ta en selfie med min Apple Watch, kanske inte den bästa bild jag tagit, men ändå!