lördag, juli 18, 2009

Gamla väster

Min mor har en fantastisk balkong, nästan altan. Här ser ni två bilder på den pittoreska utsikten. Dessutom är det tyst, trots att det är mitt i stan.torsdag, juli 16, 2009

Lunch i Skurup

Min förträfflige arbetskamrat, som snart ska ha semester, bjöd oss äldre gubbar på underbar lunch. Platsen var det gamla stationshuset i Skurup som renoverats med silkesvantar. Så småningom ska det bli en fullt utbyggd restaurang. Vi kommer att bli stamgäster!
Titta här.
Den nuvarande delen av huset som är lunchrestaurang.


Den blivande restaurangdelen.


Den blivande uteserveringen.

onsdag, juli 15, 2009

Vardag

På lunchen satt jag en stund och lyssnade på denne eminente dragspelare på Davidhallsbron medan jag åt en glass. Det var inte många som skänkte några mynt under den tiden. Tiggare blir jag irriterad på men en skicklig gatumusikant ska ha lön.I morse upptäckte jag att våra tomater på balkongen växt rejält. Ser ni något konstigt grönt på webkamerans bild så vet ni varför nu...

måndag, juli 13, 2009

Kort video från Köpenhamn

Jazzfestival

Som alla andra år besökte vi Copenhagen Jazzfestival. Mycket folk och musik lite överallt i staden. Fast det har på grund av kronkursen blivit dyrt att vara här.
Loppmarknad på Gammel Strand


Klapptræet (Klappan) är ett mysigt ställe på Kultorvet där man gärna vilar benen en stund.
Tillbaka till Sverige. Trägolvet på min mors balkong hade ruttnat. Jag ringde hennes hyresvärd på måndagen, två dagar senare var ett nytt golv lagt. Prata om en bra hyresvärd!