tisdag, juni 18, 2019

Danmarks tekniska museum

Vi tog färjan Helsingborg-Helsingør och kunde sitta på soldäck

 Vid entrén till museet i Helsingør

 En hemmiljö från slutet av 50-talet. Inget bredband eller 55" platt-tv med färg här!

Tvättmaskin modell äldre...

 På museet fins massor med bilar, flygplan och helikoptrar. Här provar vi en Caravelle från början av 60-talet. Ett reaplan som man sa på den tiden. Själv fick jag uppleva mina första charterturer med mina föräldrar i propellerplan typ DC6. Med de planen tog det fem timmar till Spanien och man flög på cirka 5000m höjd vilket innebar kraftig turbulens (på den tiden sa man luftgropar) mestadels på vägen. Det var en hel del som satt och kräktes i sina påsar!

 Till grabbens stora förtjusning fanns det en specialutställning om dataspel under 45 år. Här spelas ett gammalt Mario Bros på ett TV-spel.

 Pac-Man minns vi väl alla...

Finns det någon som inte minns Donkey Kong från Game and Watch? Spelen som oroade föräldrar och lärare i början av 1980-talet, ungefär som dagens fibblande med mobiler.

 Även mormor försökte sig på de olika spelen.måndag, juni 17, 2019

Kanaltur i Köpenhamn

 Vårt äldsta barnbarn kom till oss måndag-tisdag. På måndagen tog vi en tur till Köpenhamn och åkte runt med turistbåt på kanalerna. Vädret var som gjort för att bara sitta och njuta i värmen. Turen kostade cirka hälften av Rundan i Malmö och då är den ändå dubbelt så lång!
Vid "nya" operahuset.

Den gamla terminalen för Malmö-Köpenhamnsbåtarna inrymmer numer ett par restauranger. Kul att man bevarat den, här har man gått igenom åtskilliga gånger förr i tiden.

Ankarplatsen vid Nyhavn

Efter den ganska långa kanlturen satt med bra med en röd pölsa!

Äntligen är Kongens Nytorv återställt efter 10 långa byggår på nya Metron. Nu kan danska studenter dansa runt statyn igen! Grabben är nästan lika lång som mormor!


söndag, juni 16, 2019

Med Ingrid till Helsingør

Med sommarbiljetten tog vi oss till Helsingør och restaurang Hyacint för att avnjuta smørrebrød med de rätta tillbehören. För 95 kr (visserligen danska) erbjuds man tre olika smörrebröd, en snaps samt en öl.
När vi skulle hemåt upptäckte vi ett veterantåg i Helsingør som skulle avgå till København. Det var faktiskt ett gammalt SJ-lok i urfint skick!

Restaurangvagnen var inte dålig!


Till minne

Diana och Veinys ståtliga katt har somnat in för gott, en mysig katt med stor personlighet. Hon hette Inga och var född  17 maj 2006 och dog 19 juni 2019 och blev följaktligen 13 år.