torsdag, augusti 16, 2018

Balkongnytt

 Vi har haft besök från ovan. Utanför balkongen susade två killar förbi som tydligen gör något inför den stundande fasadrenoveringen nästa år. Jag har en känsla av integriteten här på 21:a våningen blir något begränsad en period framöver.

Utsikten mot Kungsparken skvallrar om årstidsväxling när man ser kastanjerna runt Pegasusstatyn. Men naturligtvis har också torkan påverkat de tidigt bruna bladen.

onsdag, augusti 15, 2018

Torna-Hällestad

 Sista dagen med sommarkortet tog vi oss ut i den fina naturen söder om Torna-Hällestad. Den envisa sommaren fortsätter, även om det är lite behagligare temperaturer nu.

 Det råder en evig frid över området, inga människor, bara kor, också vi!


 Tid för paus och lite mat!


Vi hade hört talas om att det skulle vara rikligt med stora och fina björnbär. Detta dementeras härmed, åtminstone i dessa trakter var det små och få bär och mycket förtorkade buskar.

tisdag, augusti 14, 2018

Queen Mary 2 på besök

 Näst sista dagen med sommarbiljetten tog vi ännu en gång en tur till Helsingör. Utanför hamnen låg världens största och lyxigaste passagerarfartyg med över 3000 passagerare. Vår gode vän Kurt sa på sin tid att innan han dog skulle han antingen ta en tur med denna båt eller resa med Airbus 380 mellan Australien och London i första klass. Hann genomförde det sistnämnda! Kostnad? 90.000kr!

 Båten dominerande Helsingör och kunde ses överallt i Helsingör.

 Passagerarna lotsades över till Helsingör/Köpenhamn i små båtar då båten ej kan ta sig in i Köpenhamn pga djupgåendet.

I småbåtshamnen småpratade vi med några trevliga danskar, de lät sig gärna bjudas på en svensk öl! Man till och med tyckte den smakade bättre än deras egen!

söndag, augusti 12, 2018

Webbkameran är död

Men man kan inte klaga...i fem år har den verkat utomhus men varit byggd för inomhusmiljö. Sista bilden togs 22 juli. Vi får se framöver hur detta ska lösas.

Arild och Mölle med Erik och Ingrid

 Efter tåg till Helsingborg och buss till Arild började vi med en kort rast i hamnen. Framför oss har vi 8-10 kilometers vandring till Mölle.

 Kullabygdens fina miljöer är härliga att vandra i!

 Vem som vilar här är något oklart men en gissning är ett husdjur

 Äntligen framme i Mölle! Till vår stora besvikelse fanns ingen mat till servering förrän klockan 18 på Grand hotell. Lite konstigt så här mitt i turistsäsongen.

 Alternativet blev hotell Kullaberg med en trevlig servering nere i hamnen. Tre av oss tog wienerschnitzel som var hyfsad men inte mer!

Erik föredrog en gigantisk räksmörgås