lördag, juli 14, 2007

Hemma igen

Vi fick lite bråttom hem eftersom vi var jagade av regn och åska. Därför blev det inga bilder på hemvägen. Men vi är nu hemma, lite trötta och solbrända. En härlig dag!

Man blir lite rädd..


Vad är det för farliga, lekande barn som man varnar oss för?

Höllviken


Och MAT!

Politiskt uttalande


Skål för min gamle arbetskamrat som är ordförande i kommunalfullmäktige här! Jag delar din frihetslängtan men inte din politik!

Vellinge


Här är friheten större..tack vare cykeln. Jag tror vi tar en öl utanför, bara för att testa friheten!

Paus i Hököpinge


Cykelvägen mellan Malmö och Tygelsjö.


Cykeltur!fredag, juli 13, 2007

Cykelbanan på Kaptensgatan


Här brukar det vara fullt med cyklister vid 07.30-08.00.

Lugnt på stan


Ja, det är behagligt at cykla till jobb så här i semestertider. Det är nästan ingen trafik alls. Gatorna gapar tomma och det är tyst. Får vår del är det sju månader till nästa Söderhavsresa men i september skall vi en vecka till Amsterdam. Det är "gratis", dvs intjänade SAS-poäng från långresorna betalar resan.

tisdag, juli 10, 2007

Telias surfzon
På bl.a Caroli City och många andra ställen kan man just nu surfa gratis. Här är beviset på att det faktiskt fungerar. Nja, gratis är det bara t.o.m. 2007-08-31. Sen får vi väl se...

måndag, juli 09, 2007

Lunch på stan


Det kändes äntligen som sommar igen. Mycket turister på gågatan och Lilla Torg. Var inne på stjärncafet på Stortorget och tittade på Sydsvenskans fotoutställning. I kväll (!) ska jag få magnetröntgat mitt knä och på onsdag nästa vecka ska jag till ortopeden. Det ska bli skönt att få ordning på knäet. Värst är att jag inte får jogga. Troligtvis är det menisken och i så fall är det ett ganska litet ingrepp som görs med titthålskirurgi. Hoppas vara återställ till hösten!

söndag, juli 08, 2007

Malmö city


Detta är Malmös absoluta centrum! Det är gården på Grynbodgatan där min mor bor. Vi var här för att hämta henne och gå ut och äta med familjen Olsson.

Hos Gun


Gun var mycket trött idag. Vi planerar dock för att gå ut nästa helg, hoppas hon mår bättre då.

Familjen Olsson hemma igen

Här ser ni hur lycklig yngsta barnbarnet var på traktorn!


Yngsta barnbarnet har provsmakat den småländska grusen.

Morfars kameraväska är alltid intressant att tugga på!


Ja, som sagt, Olssons är hemma igen. Dom hade en trevlig vecka i Gnosjötrakten. Huset dom hyrde var typiskt småländskt och där fanns mycket nytt för yngsta barnbarnet att upptäcka. Men enligt föräldrarna uppskattade han mest ett besök på ett veteransbilsmuseum, en traktor med stora hjul var höjdaren. Idag (söndag) ska vi gå på restaurang så vi får väl veta mer om veckan då.
Två nya videosnuttar på yngsta barnbarnet hittar du här.

Slutligen har jag lagt in fler filmer från Samoa och dom är här.