lördag, juni 23, 2012

Äntligen en cykeltur!

Eftersom Marianne blev opererad i foten förra sommaren har vi inte gjort en riktig cykeltur förrän idag. Det blev Lomma tur och retur, 28 km. I hamnen byggs som aldrig förr och man känner knappt igen sig från gång till gång. Med 8 m/s i ryggen tog det 40 minuter ( dit alltså...).

Men vissa saker är sig lika...


Paus vid Spillepengen på hemvägen. Det var en fin sommardag men runt om fanns det hela tiden regnskurar som hotade, vi klarade oss utan en droppe.


torsdag, juni 21, 2012

Hos Kurts bror i Vitemölla

 Kurts bror, Per-Olof, blir 90 i år, hans hustru Lisbeth är 91. Dom var mycket pigga för sin ålder. Vi blev hämtade med bil på Simrishamns järnvägsstation av P-O för vidare transport till Vitemölla. Han har varit yrkesverksam som hortonom och är pappa till många svenska äppelsorter. Här förevisar P-O ett Aromaträd han planterade för 25 år sedan.


 Per-Olofs och Lisbeths underbara hus i Vitemölle.


 Underbart god varmrökt lax!


 Vi hade naturligtvis mycket att tala om; brödrarnas uppväxt i Luleå, äppelodling m.m. Det visade sig dessutom att Lisbeth och jag hade flera gemensamma bekanta.
 Förevisning av trädgården som naturligtvis är speciell hos en hortonom.

Här ser ni den helt fantastiska utsikten från tomten ut över Hanöbukten.

tisdag, juni 19, 2012

Jag letar med ljus och lyckta efter Kurts gamla temugg. Sprid gärna annonsen jag har på Blocket.

söndag, juni 17, 2012

Promenad i Fosie och kring Möllevångstorget


Nu har vi som sagt semester två veckor. Vi började den med en lång promenad i Malmö (som vanligt). Här kommer lite bilder på vad vi såg.
Rue de fromage!

 Sillagumman från 1980

 Jag undrar vad min far, svärmor och svärfar hade tyckt om den framtid dom aldrig fick uppleva. Det har hänt mycket i Malmö, butikerna är ett bra exempel.Dagen avslutades på Restaurang Ribersborg med min absoluta favoriträtt. Pocherad Hälgeflundra (numera Hälleflundra), skirat smör och färskriven pepparrot med nypotatis. Livet kan inte bli bättre, jag glömde min frusna skuldra, diskbråcket och nacksmärtorna!