lördag, december 01, 2007

35-årig bröllopsdag


Vad passar bättre än en god middag på restaurang Ribersborg? Jag åt kalvytterfile, Marianne oxfile provencale. Till det avnjöts en flaska vin och vi avslutade med kaffe och cognac. Sen blev det faktiskt taxi hem...


Så här började dagen, typisk skånsk vinter; dis och +6 grader


Jultomten har anlänt till Hansakompaniet.

En otäck brand drabbade en av fastigheterna på Ribersborg under fredagen.


Västra hamnen. Översta våningen är outhyrd, kan det bero på hyreskostnaden?


På lördagen gick vi en riktigt lång promenad bla till Limhamn, Ribersborg, Västra hamnen och sedan tillbaka till Ribersborg, det blev nog cirka en mil. Först var det mörkt och regnigt och vindstilla men på eftermiddagen klarnade det upp och det blåste upp rejält.

torsdag, november 29, 2007

Hemmakväll...

Här syns en av förklaringarna till att vi har råd med våra resor...klädkontot är minimalt...Ja, det är här man tillbringar en stor del av sitt liv. Pratandes, ätandes, drickandes, surfandes eller TV-tittandes. Bilden ovan är tagen med den nya kameran som jag är mycket nöjd med, den kommer väl till pass på vår nästa resa.

Nu är det bara 2,5 månader tills vi åter är i Söderhavet. Som det ser ut nu blir inte nästa Söderhavsresa förrän 2012, dvs när jag fyller 60. Vi kommer istället att göra kortresor inom Europa och besöka platser vi missat som tex Paris, Rom, Budapest, Bratislava, Wien och Amsterdam.

På lördag blir det nog København, vi firar då 35-årig bröllopsdag. Tänk vad tiden rusar i väg!

Om två veckor flyttar Lotta och Christian ut på landet så helgen 14-16 december antar jag att vi kommer att passa yngsta barnbarnet en hel del. Roligt!

måndag, november 26, 2007

Canon G9


Idag var det julafton för mig. Köpte en ny kamera och ägnade några timmar åt att kolla alla funktioner. För er som är insatta i fotografi; den tar bilder i råformat, trots sin litenhet.