lördag, december 03, 2022

Hälsningar från Söderhavet och Aitutaki!

Lite avundsjuk blir man…men vi har ju tillbringar sammanlagt ett år i de hör regionerna så man får vara tacksam för det. Sista gången (?) vi var där var 2018.

Hälsningarna kom från Kurt Bergendahls gamla kollega till havs, Clas, här med sin sambo Elisabet.

fredag, december 02, 2022

Genuint mysigt på restaurang Genuin

En kväll att minnas. Allt var perfekt! Vit linneduk, stearinljus, flagga, dämpad musik och framförallt; underbart god Schnitzel Wiener art, säkert Malmös bästa! Så firas ett guldbröllop!

Restaurangen ligger på Köpenhamnsvägen 40 och om jag inte tar fel var det en leksaksaffär i lokalen när jag var liten på 50-talet, mitt föräldrahem låg på Bellevuevägen 6.

onsdag, november 30, 2022

Vigsel

Rådhuset, Malmö, 1 december 1972. Nu är det alltså ett halvt sekel sedan! Mannen till vänster är Johan, min mammas morfar, då 83 år. Efter ceremonin bjöd Mariannes föräldrar på god middag hos sig. Dagen efter reste vi, som några av de första passagerarna från det då nyinvigda Sturups flygplats, till Las Palmas på bröllopsresa. Bilden här är inte av bästa kvalité, det är en stillbild från en gammal super-8 film.

Silverbröllop

Cook Islands, Aitutaki 1997

Guldbröllop idag

Foto: Martin Palm

”Indisk” första advent

Det röda vinet var slut, kaffekokaren var sönder, men det kompenserades av mycket god mat och en väldigt trevlig och elegant personal.