fredag, augusti 28, 2009

TAT augmented IDFramtiden blir mer och mer komplicerad...

Vandring i Torna-Hällestad och Dalby

Idag tog vi bussen till Dalby och besökte min gamla konfirmationskyrka, nordens äldsta, byggd år 1060. På bilden studerar vi namn, snart 1000 år gamla. Ska ni döpa någon kanske dessa ger inspiration till ovanliga sådana.


Vi promenerade längs den gamla järnvägen till Torna-Hällestad, en sträcka på cirka fem kilometer.


På en underbart vacker enefälad längs vägen intog vi varmrökt pepparmakrill med potatis och gräddfil. Varför smakar mat alltid godare utomhus?


Hösten börjar göra sig påmind i naturen.


Fortfarande hittar man smultron, fast det blev en ganska sparsam skörd.


Dagens tomatbild från vår balkong får avsluta dagen.

"Återinvigning" av min mors balkong

Efter många om och men blev det äntligen lite fest på Ingers balkong, så här i sista minuten av sommaren. Nu är balkongen "färdig". Leif, Ingrid, Inger, Marianne och jag hade en trevlig kväll.Vi ser lite allvarliga ut på denna bild. Kameran ljuger faktiskt, det var en livad föreställning men få bilder blev tagna denna kväll.

onsdag, augusti 26, 2009

Smånyheter...

Äntligen hamnade det fina fotografiet jag tagit på Nyhavn på sin plats; min mors balkong. Tack Martin för hjälpen med inramningen!


En stor ombyggnad görs på 2:a våningen i vårt hus. Man började vid årsskiftet och bygget ska vara klart till jul i år. MAS tidigare lokaler blir nu träningslägenheter för f.d. hemlösa.


Detta är två bilder från Lomma hamn som vi inte besökt på flera år. Det var i måndags som vi tog en cykeltur i det fina vädret. En stor del av hamnen har nu blivit bostäder och vi tyckte det såg väldigt fint ut.tisdag, augusti 25, 2009

Ha-ha, jag skrattar ihjäl mig!

Såg nyligen på TV och Aktuellt en smittskyddsläkare som rekommenderade att inga sjuka människor skall besöka sjukhus pga svininfluensan; du som är frisk, passa på att besök ett sjukhus...

Lön

På Restaurang Ribersborg firades löneförhöjningen...

söndag, augusti 23, 2009

Roskilde dag 2

Red Arrows innan take-off tillbaka till England. Det var det enda vi hann se av dem, tyvärr.


Flygstolarna (flygstollarna?) kom väl till pass i lång väntan på bussen.


Andra dagen i Roskilde bjöd på ännu mer aktiviteter men tyvärr missade vi Red Arrows som ändrat uppvisningstid från 14.00 till 12.00. Men det fanns mycket mer att se och bl.a. en holländsk F-16 som var i samma klass som Gripen igår. Det var minst dubbelt så mycket publik idag, cirka 10.000-12.000 med allt det innebär. Inte mycket dokumenterades idag heller men det finns ju så mycket att hämta på internet för den som är intresserad. Vi hade en fin dag i alla fall och en bra början på vår lillsemester!En av de minst dåliga videosekvenserna jag tog med kompaktkameran. Min arbetskamrat Göran skulle nog varit med och tagit hand om videofilmningen...

En helt annan sak; nu är det bara 4 månader till julafton. Var tar tiden vägen?