fredag, september 11, 2009

Min semester är slut

Visst är det underbart vackert; utsikten från restaurang Kajutan i Limhamn en sådan här sensommardag...


Ni som känner mig vet vad jag gör. 147 dagar kvar.


Denna havstrut stoppar i sig resterna av en måltid som en gäst lämnat kvar. Det tog några minuter för tuggan att färdas från näbben till magen. Tuggan består av en rejäl bit fläskkotelett som blivit kvar på ett bord.


Parkeringshuset på MAS. Det förvånar mig inte att man har byggt sedan 1928, men när ska det bli klart?


Ett minne från Baltiska utställningen, något som jag missat under mina 58 år i Malmö. Platsen är Malmöhus slott, innergården till restaurang Wega.onsdag, september 09, 2009

09-09-09 Buss 999

Det var mycket med 9:or idag...


Det var en riktig brittsommardag idag med en temperatur omkring 23-24 grader. Vi utnyttjade några av våra sista rabattbiljetter på buss 999 till Köpenhamn. Mannen som spelar positiv är bosatt i Landskrona och har ett par hundra låtar på sin repertoar. Efter att vi språkat lite med honom avslöjade han att positivet i själva verket innehöll en dator där melodierna fanns lagrade. Hmm...det förtog lite av det romantiska.


Marianne studerar Köpenhamns relativt nya opera. En väldigt vacker sådan men ack så dyr den var att bygga.

tisdag, september 08, 2009

Vänstervridning

I en av våra favoritnationer, Samoa, i Söderhavet, bytte man från högertrafik till vänstertrafik i måndags. Ja, samoaner är väldigt speciella och vågar verkligen tro på sig själv. Se artikel här. Tack Johan för tipset.