torsdag, februari 15, 2018

Malmös bästa restaurang

 Vi blev bjudna på vårt första besök på Carnivore, ett steakhouse på Ö Förstadsgatan, av Lotta och Christian. Underbar miljö med fantastiskt goda biffar. Mycket trevlig personal och moderata priser.
Rekommenderas verkligen!

 I priset ingår ett omfattande salladsbord

 Barnbarnet valde hamburgare, övriga gäster oxfile. De flesta nöjde sig med 200gr men en valde 400gr...

 Vi fortsatte sedan hem till Kronprinsen där vi tog kaffet. Jag fick fina presenter eftersom jag fyller år på lördag, men då är vi i Los Angeles. En fin teckning fanns på den stora presenten.


Paketen visade sig innehålla en kapselmaskin till kaffe, något jag önskat mig väldigt länge. Tusen tack! Nästa gång jag bloggar har den stora resan börjat! SAS SK 503 tar oss till London 12.00 där vi sedan byter till Air New Zealand NZ001 mot Los Angeles med avgång kl 15.30. Vi är framme vid 19-tiden, lokal tid.

tisdag, februari 13, 2018

Tillbakablickar

 13 februari 1997. Vårt första besök i söderhavet tillsammans med Gun. Det blev ett till 2002 men tyvärr gick Gun bort endast 54 år gammal, hon skulle mycket väl kunnat varit med oss nu. Vi saknar henne.

13 februari 2015. Äntligen pensionär! Det är tre år sedan och jag har inte ångrat en dag att jag lämnade arbetslivet. Hoppas man får vara frisk några år till, självklart är det inte, bättre än jag har det nu kan man inte ha!

Någon har undrat över ordet togt. Det är danska och betyder ungefär något mittemellan resa och äventyr, oftast med flera destinationer.

måndag, februari 12, 2018

Togten på karta och i siffror

Här är resans hållpunkter: 16 feb Köpenhamn-Los Angeles, 17 feb Los Angeles-Rarotonga, 23 feb Rarotonga-Aitutaki, 26 feb Aitutaki-Rarotonga, 2 mar Rarotonga-Auckland, 4 mar Auckland-Samoa, 17 mar Samoa-Auckland, 18 mar Auckland-Singapore, 20 mar Singapore Köpenhamn.

En sammanlagd reslängd på cirka 44000 km och en sammanlagd flygtid på cirka 75 timmar. Som väl är finns det internet ombord på de långa flygningarna, om än ett långsamt sådant.