fredag, oktober 25, 2019

Lugna gatan

 Den annars så hårt trafikerade Slottsgatan är alldeles tyst, åtminstone några veckor eftersom ett vägarbete vid Fersens bro pågår. För min del kan det gärna permanentas...Ett vackert höstträd vid Casinot!

Konsthallen m.m.

"Den amerikansk-irakiska konstnären Michael Rakowitz har tagit på sig en livsuppgift: att bevara de historier och minnen som är kopplade till platser och artefakter som inte längre existerar eller är spridna för vinden. Sedan 2007 har han arbetat med att återskapa de historiska minnen som försvann vid plundringen av Iraks nationalmuseum i Bagdad 2003, i spåren av den amerikanska invasionen." I centrala Malmö pågår någon slags matmässa.Bakom denna annorlunda fasad på Skomakaregatan döljer sig en helt ny bar och restaurang vars namn är V.

  Jag bara tittade in för att ta några bilder, det ser i alla fall väldigt trevligt ut!


tisdag, oktober 22, 2019

Aurora

 Det var 10 år sedan vi satt i restaurangen på färjan Helsingborg-Helsingør så nu när vi avslutar säsongen med sommarbiljett och månadsbiljetter april-oktober kändes det lämpligt att lyxa till det.

 Det är en helt annan känsla att sitta här istället för den bullriga cafeterian. Fin utsikt har man också över sundet och trafiken där.

 Vi föll för den grillade entrecôten den smakade riktigt bra!


Vi avslutade med vars en Irish Coffee. Nu blir det inte fler resor här förrän våren 2020.