lördag, juni 08, 2013

Malmöpromenad

 Efter gårdagens tur till Köpenhamn vandrade vi runt i Malmö i det sköna vädret och besökte bl.a. gamla Hamnpaviljongen. Det är trist att se den stå oanvänd, jag minns hur trevligt det vara att gå hit och äta förr i tiden.


 SM i korvätning på Stortorget. Segraren längst till höger stoppade i sig 22 korvar...och så syns Folke (för de som känner honom) bland publiken.

 Kryssningsfartyg har ju börjat lägga till i Malmö för att avlasta Köpenhamns hamn, det var imponerande att se dem på nära håll.

 Prickarna på trottoaren visar vägen från kryssningsterminalen till centrala Malmö.

På Skeppsbron fick jag tillfälle att prova en annorlunda cykel. Den var väldigt behaglig att framföra men överblicken på trafiken omkring en var något begränsad. Enligt tillverkaren går det åt 50% mindre energi. Kostnad? Från 20 000 kr och uppåt.

Sommar på Kultorvet, København


onsdag, juni 05, 2013

Farväl till Alexandra! Avskedsmiddag på Via Napoli, Sergels väg. Alexandra har klarat dagens femtimmarstenta och flyger hem i morgon. Fast hon kommer tillbaka i september...trevlig sommar!


tisdag, juni 04, 2013

Den enda nackdelen med att bo i Kronprinsen


Marianne offrade sig och putsade samtliga ytor på alla fönster. Det är gamla 3-glas fönster och följaktligen 6 ytor på varje. Då vi har 8 stycken blir det 48 ytor, dessutom är det ett helvete (ursäkta) att skruva isär de nu 50-åriga konstruktionerna och vända dem upp och ner. Nu är det gjort och de närmsta tre åren kommer vi att nöja oss med att ta ut- och insidor. På grund av att vi bor så högt blir speciellt utsidorna snabbt skitiga. Nu tar vi en öl och njuter av vår fina utsikt!