lördag, augusti 08, 2009

Köpenhamn

Vi tog en tur till Köpenhamn och njöt av det varma sommarvädret.
Vi besökte Cafe Malmø på Havnegade som jag som ung inte vågade gå ner till. Senare år har jag inte velat besöka det pga av rökarna men nu är ju rökning "icke tilladt" så efter alla år landade vi där. Stället var rena museet och medelåldern på gästerna var runt 80 år (utan oss medräknade).
Marianne offrade 20 kronor på spelautomater från 1960-talet.


Nyhavn är den stora turistmagneten och visst är det trivsamt men samtidigt beklämmande med alla utslagna människor som lever som råttor.


Jag har ju tjatat om tomaterna på balkongen, här ser ni en del av dem. Skörd sker antagligen i september.

Två länkar

Helgen 22-23 augusti är det stor flyguppvisning i Roskilde. Naturligtvis ska vi åka dit såvida inte vädret skulle bli dåligt. Se mer på denna länk.

Efter ett 2009 utan Söderhavsresa pekar allt på att vi far i väg på nya äventyr till Samoa, Rarotonga och Nya Zeeland i februari nästa år. Du kan redan nu titta på den nya resebloggen här.

fredag, augusti 07, 2009

Skön avslutning på veckan

När vi kom hem var det dags att smaka broccoli som vi odlat på balkongen. Vi fick plantan av Lotta och hade väl inte så stora förväntningar på skörd men den blev större och godare än väntat. Nu väntar tomatplantorna som är rekordstora och de kommer säkert att ge 150-200 tomater. Tack Lotta!


Det fina vädret drog oss mot havet och Västra Hamnen. 26,5 grader!


Boende i Turning Torso har ju inte balkong, det är kanske därför de gärna grillar på gräsmattan nedanför...


Enda nackdelen med värmen är invasionen av nyckelpigor som drabbat Malmö men framförallt Västra Hamnen. Media skyller på Danmark och att de förts hit av vindarna, det må vara sant men danskar dras hit av andra anledningar; kronkursen. Många är de i alla fall (nyckelpigorna) , knak-knak säger det när man går på trottoaren.

onsdag, augusti 05, 2009

Om svensk sommar

Nu kommer, enligt mig, den bästa tiden i Sverige; augusti till mitten av oktober. Det finns bara ett aber; dessa envisa, snurriga getingar som alltid ska snylta på ens dryck. Men nu är kvällarna varmare och man slipper somna med solens sken i ansiktet. Jag tycker om mörkret, åtminstone på kvällarna, det är naturligt. Vad tror ni jag tycker om "sommartid"...UTC+1 ska det vara, punkt slut!