lördag, december 28, 2019

Öresundsbron

Bron är så vackert upplyst under jul och nyårshelgen.

onsdag, december 25, 2019

Ny indisk restaurang i Malmö

 På min dagliga promenad idag (går själv eftersom Marianne fortfarande är sjuk) upptäckte jag dessa två lokaler i korsningen Sturegatan-Kungsgatan.


 Det var kö för att ta bilder!

Kom förbi det omtalade rosthuset som jag fortfarande tycker ser anskrämligt ut, se själv!

tisdag, december 24, 2019

God Jul!

Idag är det första gången på 47 år som Marianne och jag firar julen på tu man hand. Vi har fått en rejäl förkylning båda två så det känns bra att ta det extra lugnt. På en liten förmiddagspromenad idag såg jag de första snödropparna dyka upp i Kungsparken längs Slottsgatan. Det är det närmsta vi kan komma snö denna jul!

söndag, december 22, 2019

Vintersolstånd

Idag är det årets kortaste dag, det är nog också den gråaste på länge.Vår utsikt är inte vad det brukar vara. Dagens längd är endast 7 timmar, två minuter och 15 sekunder. Men nu går vi mot ljusare tider!

Under tisdag till lördag bodde vårt yngsta barnbarn hos oss eftersom resten av familjen skulle på julmarknad i Tyskland. En av dagarna skulle grabben rida ute i Hyllie. Vi anlände 35 minuter för tidigt och fick utstå kyla och blåst men räddade oss något genom att besöka stallen.

Grabben blev lite otålig medan vi väntade men mormor kom på iden om att gå runt och läsa vad hästarna hette.

På bilden ser hästen lite motvillig ut men det var en mycket gammal och sympatisk häst vi namn PC.

Med lite assistans av mig blev det en runda utomhus också. Grabben sitter verkligen stabilt på hästen men det var ju inte första gången...