lördag, juni 23, 2018

Midsommarhelgen

 Under helgen kom vårt yngsta barnbarn och hälsade på. Mormor läste sagan om skägget...

 Vi gick en 10 kilometer lång promenad under hela midsommaraftons eftermiddag. Här på Lilla Torg.

 Tunnlar har blivit mycket populärt på grund av det fina ekot som råder där, det är mest morfar som tramsar sig med olika ljud och läten.


 På Ribersborg finns många aktiviteter för sommarlovsfirande barn. Vi testade gungorna som var MYCKET roliga. Det blev även en sväng in på Folkets Park.


 Slutligen hamnade vi på Margaretapaviljongen som faktiskt var öppen. Där satt vi i lä och solen värmde gott. Mormor och morfar tog var sin räksmörgås och ett glas vin. Barbarnet var i stället uppslukad av kajorna som uppvaktade oss intensivt. Lite diskret bjöd vi dem på några brödsmulor.

Vakande Kajor

Innan läggdags blev det jordgubbar med vispgrädde.

torsdag, juni 21, 2018

Habegäret segrade...

Årets längsta dag

 Idag går solen ned 21.55 i bäring 316 grader (NNV). Dagens längd är 17 timmar och 31 minuter. Nu återstår den bästa tiden av sommaren, hoppas vädret håller i sig. Midsommarvädret ser ganska trist ut men redan nästa vecka tycks en ny högtrycksrygg växa in med temperaturer på 20-25 grader och mycket sol.

 Äntligen ska Kronprinsen renoveras. I början av 2019 startar byte av fasad och fönster samt stamledningar för vatten och avlopp. Vi hyresgäster får en ganska jobbig period under de två år det tar men det är absolut nödvändigt. Vi ser fram mot 2021 när allt ska vara klart. Redan nu åker fasadhissen upp och ner för att ta bort lossnande plattor. Själv skulle jag aldrig våra åka i denna förstorade balkonglåda, hängandes i 4 wires...

 Exempel på lossade plattor på fasaden.

 Äldsta barnbarnet har varit på besök hos oss i veckan. Snart är han lika lång som jag!

 Triangeln

 Vi studerar Malmöinspirerad konst av Gunilla Mann

Konsthallen

"Middag" från Burger King