lördag, juni 02, 2007

Vilodag

Yngsta barnbarnet fastnade speciellt för boken om Rarotonga...finns det i generna???


Här säger yngsta barnbarnet, på sitt eget speciella sätt.


En liten meditationspaus hos morfar.


Alla skåp och dörrar måste undersökas!


Alla böcker måste ut ur bokhyllan!
Ja, det behövdes verkligen. Vi gjorde nästan ingenting idag. Lotta och yngsta barnbarnet besökte oss på eftermiddagen. Det var underbart att ta det lugnt. Mormor hade köpt en kulram till yngsta barnbarnet som han tyckte var mycket intressant, troligtvis på grund färgerna!

Krig i Malmö...


Länsstyrelsen var ordentligt bevakad idag av flera stridsvagnar. Mitt onda knä gör att jag knappast kan gå men nätt och jämnt cykla. Knäet är nu lindat av en specialist (Marianne).

fredag, juni 01, 2007

Slit med Guns flyttning


Vi höll på hela dagen och det blev väldigt fint. TV:n är uppsatt och nu återstår bara tavlor och taklampa. Jag har haft besvär med ett knä några veckor och var därför hos min ortoped idag. Menisken är kass och knäet måste opereras.

torsdag, maj 31, 2007

Folkets Park


I väntan på att flyttgubbarna skulle gör sitt tog vi en promenad till Folkets Park. Tillbringade några timmar här och när vi kom tillbaka till nya boendet kunde vi bara konstatera att lägenheten vara lika tom som tidigare. Var blir bohaget av? Klockan 17.00 fick vi lämna Gunmarie och det blir väl att ta sig till henne imorgon igen för att återskapa bostaden. Boendet och personalen verkar mycket bra och om sådär en vecka ska nog allt vara tiptop.


Välkommen till nya lägenheten!Adjö till Södervärn!onsdag, maj 30, 2007

tisdag, maj 29, 2007

Cooköarnas nationalsång

Stopp på webkameran

För tillfället fungerar inte webkameran. Det verkar vara Telias FTP-server som strejkar. Kan det ha något med åskan i morse att göra? Det var ju rejäla nedslag, vi hade ett cirka 200 meter framför vårt hus vid 03.30-tiden. Fast nu verkar det funka igen...?

måndag, maj 28, 2007

Mors dag

Mormor busar med yngsta barnbarnet


Den lille mannen står numera stadigt på jorden


Yngsta barnbarnet i mormors trygga famn. Vi firade Mors Dag hela helgen. På lördagen var vi ute med Inger och Gun på Kinarestaurang och söndagen tillbringade vi med Lotta och yngsta barnbarnet. Det blev mycket bus med mormor. Yngsta barnbarnet förstår många ord nu; mamma, pappa, klocka, fiskar, bilar, pippi, banka, hjul(!), krafsa, klappa, vinka m.m. men har ännu inte yttrat några ord själv. Däremot har han ett eget språk som är särskilt påtagligt när han tittar i böcker.

På torsdag ska vi flytta åt Gun. Som väl är står kommunen för det praktiska, själv är jag för tillfället handikappad av ett ömt knä. Vi blir väl snarare ett moraliskt stöd till Gun, det är ju inte själva flytten i sig, alla de duktiga vårdbiträden som skött om henne skall plötsligt bytas ut. Men Gun är väldigt positiv och det skall säkert bli riktigt bra.