lördag, augusti 04, 2007

Video folkdans i Lund

Dalby Gästis


Här avslutades cykelturen för vi blev så mätta att vi tog bussen hem.

Dalby


Dalby kyrka i sikte! Kyrkan är norra Europas äldsta stenkyrka, byggd ca 1050. Hur vet jag det? Jag är konfirmerad där!


Lund


Lunds variant av Turning Torso?


Lund


Folkdans på Stortorget i Lund.
Värpinge "stadspark"


Här pausar vi en stund. Nu börjar det bli varmare.


Cykelvägen Lomma-Lund

Lomma

LommaGravsten


Denna gravsten ligger på ett fält mellan Spillepengen och Lomma. En gång för många år sedan fick jag uppdraget att fotografera stenen åt en gammal husar. Jag är fortfarande imponerad av formuleringen på sista raden; han dog som en soldat skall; med stövlarna på! Dessutom dog han inte utan stupade.

Vi gav oss på en cykeltur i det fina vädret även om det var lite svalt till en början.


fredag, augusti 03, 2007

Sköna fredag, sköna sommar

På kvällen hälsade vi på Inger. Det var skönt att sitta på hennes stora balkong.


Gränden på Stadt Hamburgsgatan


Södergatan


Anrika Mando på Skomakaregatan


Lilla torg
På lunchen idag gick jag en runda i centrala stan. Nu visar Malmö sin bästa sida, det är sommar igen och det är gott om turister. Det verkar dessutom som vädret ska hålla i sig i alla fall en veckas tid. Härligt!

torsdag, augusti 02, 2007

Frisörbesök

En nöjt barnbarn har lämnat salongen, glad att slippa den där tanten med den enerverande maskinen på hans öron. Marianne och jag passade den lille mannen medan Lotta friserades.


Högljudda protester uppfyller frisersalongen när polisongerna skulle trimmas. Förstår dom inte att jag tycker illa om det här oljudet?


Yngsta barnbarnet skulle till frisören idag (och även hans mamma). Det gick bra så länge tanten klippte med saxen...

måndag, juli 30, 2007

Yngsta barnbarnet kan prata!

Ja, själv har jag inte hört det men uppgifterna kommer från en säker källa (hans mamma). Jag får väl filma honom lite nästa gång vi träffas så jag kan visa beviset här på bloggen.

söndag, juli 29, 2007

Grynbodgatan

Idag var vi hos Inger. Gun är fortfarande väldigt trött men det blev ändå en trevlig eftermiddag. Inger hade gjort en räksmörgås och vi lät oss väl smaka.

Söndagsmorgon

Kultorvet sett från Google Earth


Kultorvet innan regnet började vräka ner


Utsikten över Købmagergaden från Illums cafe


Det är inte ofta jag skriver här tidigt på morgonen men i dag ligger jag i sängen och bloggar. I går var vi i Köpenhamn, det började bra men sen kom det många regnskurar så vi åkte hem tidigt. Det blev en TV-kväll.

Vi har gjort en del ändringar i vårt hem nu när Marianne ska passa yngsta barnbarnet ( i ärlighetens namn är det min svärson Christian som gjort det mesta ). I denna vevan försvann strömförsörjningssladden till webkameran. Letade igenom hela hemmet som en kriminaltekniker i fyra timmar på lördagsförmiddagen. Till slut gick jag till Kjell & Co för att köpa en ny. Priset var 1200:-!!!! Jag övervägde att köpa en ny kamera istället men på kvällen hittade jag plötsligt sladden av en slump. Den svarta sladden låg i ett skåp på en svart skolåda. Det är oerhört irriterande när något förvinner oförklarligt, nu fick det sin förklaring. Och webkameran fungerar igen...

Jag kan också meddela att på onsdag den 1:e augusti ser det ut som sommaren äntligen kommer. Hoppas DMI:s prognoser stämmer!