fredag, september 08, 2017

Besök i skolan och på sjukhuset

 Igår hämtade vi lillgrabben i hans nya skola. Det var härligt att se vilken fin miljö han befinner sig och att få träffa personalen som verkar helt fantastiska!

 En i skolpersonalen har snabbt blivit grabbens favorit, anledningen är säkert det tjusiga skägg han bär! Morfar är ju redan populär mycket tack vare sin mustasch👨🏻...

Efter skolan tog vi bussen hem till Kronprinsen och det blev även en övernattning hos mormor och morfar.

En lustig bild från sjukhuset, fråga mig inte vad som händer.

Ännu ett äpple till

Det är alltid lika roligt att packa upp en ny pryl i familjen, denna gång en ny Apple TV!😃 Nu kan vi bl.a. äntligen se dansk tv i HD på ett vettigt sätt utan kostnad. Vi uppskattar verkligen dansk tv:s fylliga nyheter och otroligt välgjorda väderprogram, klart överlägset svensk tv:s!

onsdag, september 06, 2017

Indian Haweli

 Leif hade vänligheten att bjuda oss och Ingrid på festmåltid. Det var naturligtvis indisk mat som gällde. Det blev en mycket trevlig kväll och vi bugar och tackar! För oss stackars pensionärer var det en härlig omväxling till vardagens ärtsoppa och nudelsoppa...



Leif hade spenderbyxorna på och valde med omsorg likör till kaffet. Här dög det minsann inte med bananlikör! Det blev konjak och Drambuie. 🥃

 Prank med Ingrid på damtoaletten...

Präktiga blommor till  Marianne från Ingrid

På hempromenaden väntar Marianne på grön gubbe trots att gatan är kemiskt fri från bilar! En laglydig pensionär har den tiden...

tisdag, september 05, 2017

Vi spatserade i Malmö på dagen 🇸🇪



 På vår dagliga pensionärspromenad i centrala Malmö sågs något ovan skylten, vi får ta en närmare titt...

 Minsann, där sitter Tevje!

 Malmö opera sätter upp "Spelman på taket"

 De tyska ägarna (Commerce Real) har ägnat sig åt kapitalförstöring i flera år för att renovera köpcentrat Entre vid Värhemstorget 💰. Ny ägare har tagit över (antagligen ganska billigt...) och nu börjar butikerna etablera sig på nytt. Den som lever får se, det finns mycket tomma lokaler i Malmös olika köpcentra.

Vi har hittat en ny restaurang som vi ska testa under kommande höst. Det är en köttrestaurang som har fått otroligt bra betyg i Google Maps omdömen. Snart kommer våra omdömen! Idag öppnar man 17.00 men vi kikade in genom fönstret och det ser väldigt fint ut. Carnivore!

måndag, september 04, 2017

Cykeltur 🚲

 Igår cyklade vi till Lomma och promenerade omkring. Sammanlagt cyklade vi 32 km i "nästan" fint sommarväder; 18 grader mestadels soligt och en måttlig nordvind som hjälpte till på hemresan.

En bit innan Alnarp besökte vi överste Sandebergs gravsten som "stupade" här under jaktritt 1920. Platsen ligger lite avsides och börjar bli ganska överväxt, något för dagens Husarmedlemmar att ta i tu med? Jag råkar känna till den tack vare att den gamle polisen och fäktaren Knut Nordholm bad mig fotografera den på 70-talet, han hade också varit husar på den tiden.

 Framme i Lomma


 Småbåtshamnen i sommarskrud


 Vi hittade en bra plats att intaga vår medhavda måltid. Artiga som vi är, bad vi om lov från båtsällskapet.



Dagens skörd från Möllan

söndag, september 03, 2017

50 år har gått!

Söndagen 3 september 1967, övergången till högertrafik. Som skolelev på Kronborgsskolan förbereddes vi  i god tid för att tjänstgöra som hjälpredor på den stora dagen. Vi tilldelades vita manschetter och fick olika ansvarsområde, vi tilldelades Stadiongatan-Lorensborgsgatan. Här hjälper min gamle klasskamrat Torbjörn en liten flicka över gatan. Rektorn, Frenne Frankman, hade förklarat hur viktigt detta var och nämnde i sammanhanget att vi fick behålla manschetterna och hävdade med emfas att de skulle bli värdefulla en dag. Jag har mina kvar, vill du köpa dem...?

För mig började dagen dåligt. Vi var några kompisar som skulle träffas på Gustav Adolfs Torg klockan 4.30 den morgonen för att se och dokumentera övergången 05.00 men jag försov mig och fick i hast ta min moped och köra direkt till mitt tjänstgöringsställe klockan 08.00. Det var bara det att jag körde på vänster sida hela vägen!!!

50 år senare är jag på samma plats, dock utan de vita manschetterna! Som en liten länk till vår kommande söderhavsresa kan jag nämna att Samoa, som vi besöker mars 2018, bytte från högertrafik till vänster 2009! Fast ensamma är dom inte, England, Indien, Thailand, Japan, Australien, Nya Zealand och vissa länder i Afrika har vänstertrafik. Det kanske snart är dags för oss att byta igen, omväxling förnöjer och håller hjärnan i trim. 🙃😉