lördag, juni 07, 2008

En skön sommardag i Malmö

Det är beklämmande att se gamla restaurang Olga inte ha öppet en sådan här fin sommardag. Vilka människor driver detta ställe och vad är det för företagsanda; jag kan bara konstatera att en sådan som företagslegenden och krögaren Lars Lendrop saknas här, tänk vad han skulle kunna åstadkomma med detta läget.

När jag nu ändå gnäller kan jag passa på att konstatera att restaurangen i Slottsparken också är stängd. Hur i hela fridens namn kan det vara så? Ska man skylla på kommunen eller någon annan?
Marianne , Inger och jag njöt av en, som vanligt, utsökt måltid på Restaurang Ribersborg istället. Där drivs krogen av driftiga företagare som vet att uttnyttja möjligheterna. Bilden här är tagen med vår gamla bostad som bakgrund. Gud, vad det är skönt att sommaren är här igen, nu är det lätt att leva!

Inköpstur till Tyskland i Burg

Väl hemkomna hade vi en trevlig stund på balkongen där Leifs gamla solglasögon från Grekland och Lesbos kom till nytta efter 16 år. Då var dom väldigt omoderna, i dag plötsligt trendiga. Ja, det är svårt att hänga med i modetrenderna. Fast dom klädde aldrig Leif...

Marianne studerar utsikten.Jag njuter av en kort paus på hemresan. Pølse och vatten satt bra, det blev nämligen ingen frukost i Burg av tidsbrist. Frukost för mig är väldigt viktigt, det händer kanske en gång om året att jag hoppar över den. Dessutom blev det ingen tidningsläsning och ingen koll på internet för hotellet hade varken det ena eller det andra.


Sådana här hyddor på stranden är unikt för Tyskland. Varför har man dessa?


På balkongen fanns denna instruktion som inte sade oss mycket, vår tyska är inte den bästa , men det var tydligen något man inte fick göra. Men det var faktiskt lite kallt och blåsigt så vi nyttjade inte balkongen och därmed kan vi inta ha brutit mot några eventuella bestämmelser.


Vi tog en kortsemester till Tyskland och Burg. Utan några större förhoppningar på boendet hamnade ändock på ett alldeles utmärkt hotell på 14:e våningen med underbar havsutsikt.

Barnvakt

Yngsta barnbarnet var utslagen när mamma och pappa hämtade honom på tisdagen. Vi tolkade det som att han var nöjd med dagen men samtidigt funderade man på om något virus slagit till, det grasserar ju en del sådana nu.

måndag, juni 02, 2008

Min chef (en av dem...)


Han är nyss hemkommen från en resa till Kirgizistan där han hållt föredrag. Som souvenir och tack erhöll han bl.a. denna hatt och medalj. Utan att försöka fjäska för honom vill jag framhålla att han är en riktig chef; rättvis, ärlig och en sann vän som alltid bryr sig om sin personal och tar sig tid trots att många säkert kräver mycket annat av honom. Varför finns inte fler sådana i statens tjänst?

Efter att ha sett Mariannes nya cykel insåg jag att min egen behövde en ordentlig genomgång; tvätt och smörjning gjorde att man knappt kan tro att den snart är fyra år gammal.

Ett tips till dig som cyklar

ur SDS 2008-06-02

söndag, juni 01, 2008

Fulast i stan

Den rena fina utsikten över vattentornet i Hyllie är förstörd. Är det ett stort jättedass eller Malmös svar på Kumlaanstalten? Jag ska aldrig sätta min fot där, inte ens om Rolling Stones skulle få för sig att ha en konsert där, även om jag inte kan tänka mig att dom har så dålig smak att dom skulle få för sig att uppträda där. Usch, det är en skam för Malmö som har så många andrs fina och intressanta byggnader. Det är tur att jag bor långt här ifrån så jag slipper se eländet. Skulle inte detta område vara värt något attraktivare?