lördag, november 30, 2013

På väg mot Jul...

 Så här såg det ut utanför Casinot i morse. I morgon ska vi äntligen koppla av och njuta av ett restaurangbesök och fira vår 41:a bröllopsdag! Sen går vi nog i stan för att titta på julskyltningen.

Vi var på Mathildenborg och överlämnade julgodis till personalen som tack för de två månader min mor vistades här. Vår favoritarbetsterapeut, som engagerat sig väldigt mycket, tar här emot fyra lådor Aladdin. Angående min mors flyttning känns det som vi är ytterligare två veckor till final. Denna helg ska släktingar titta över det som blivit kvar (ganska mycket ;-)

Vi siktar på flyttstädning 14-15 december och som väl är är det många som är villiga att ställa upp och hjälpa till.

onsdag, november 27, 2013

Flyttning

Så är livet. Begravningsbyrån hämtar en på vårdboendet samtidigt som färdtjänst kommer med min mor.

Det var inte den piggaste dam som anlände. Efter nästan tre månader hemifrån har hon anlänt till sitt nya hem.

Sakta men säkert kommer Inger tillbaka, det kommer att ta lite tid men envishet är vårt genetiska arv. Vårdboendet har mycket kompetent och trevlig personal, känslan av hemtrevnad och omsorg råder. Marianne och jag kämpar vidare med det praktiska. Innan jul skall all vara klart!

söndag, november 24, 2013

Barnbarn och flyttning

 Just nu är vi väldigt upptagna av diverse göromål. Jag slänger in ett kort inlägg som tecken på att jag forfarande lever. Min mor befinner sig fortfarande på neurologen efter sin stroke men ska skrivas ut på tisdag och flyttas till sitt nya hem. Dessa omständigheter kräver många insatser av oss och byråkrater försöker ständigt sätta nya käppar i hjulet för flyttningen. Men denna gång ger vi oss ALDRIG! Största bekymret har varit att flytta min mors 200-kg säng som hjälpmedelscentralen levererat till henne för 10 år sedan. Paragrafryttarna tycker den ska återlämnas för att hon sedan efter flyttningen ska ansöka om en ny. Var ska hon sova under väntetiden??? Nu är det emellertid löst efter 25 telefonsamtal med biståndshandläggare, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, samordnare, sektionschefer, diverse läkare och hjälpmedelscentralen. Vi har börjat flytta möbler och det ska bli riktigt roligt att färdigställa lägenheten. I helgen hade vi vårt äldsta barnbarn hos oss. Med stor glädje och skicklighet har han kört omkring med min mors olika elektriska rullstolar. Ovan ser ni honom och Marianne vid den stora och yviga julgranen på Stortorget.

 Den nya lägenheten på Byggmästaregatan

 Möbelkillarna och jag kämpar med sängproblemet. Marginalerna var för en gångs skull på vår sida, en centimeter till godo i hissen!

 Hjäp med tandtråd efter fredagsmys med diverse Youtubeklipp på TV:n. Sök själv på t.e.x. "Rostburk" så får ni en hum om vad vi tittade på.

 Ett Märklintåg var min stora barndomsdröm. Först idag blev det verklighet, men det var barnbarnet som fick ta över drömmen.

Lite bergochdalbanekonstruktioner blev det också...som vanligt.