torsdag, september 17, 2020

Fler godsaker!

För första gången i mitt liv har jag fått äta färska hjorton i Malmö. Det var Ingrid som lyckades med konsttycket att få fram dem. Gud så gott! Det var nog 35 år sedan sist när vi var på besök hos Christer och Gerd i Gällivare i mitten på 1980-talet.

Återbesök hos min kirurg

 Nu har jag fått en bra översyn på min sjukdom och vidare behandling. Tumören var lite större än jag fått för mig, dock finns ingen synlig spridning men för säkerhets skull ska jag genomgå en cellgiftsbehandling i tre månader. Jag kommer att ha ett nedsatt immunförsvar och därmed att isolera mig socialt fram till jul. Faller denna behandling väl ut kommer man att ta bort stomin och återställa tarmfunktionerna. Går detta bra blir jag kallad ett år senare och är jag frisk då väntar man ytterligare tre år och möjligheten att bli friskförklarad blir aktuell. För den som är intresserad av statistik och siffror; femårsöverlevnaden är cirka 80-90 % medan den relativa femårsöverlevnaden är 60-70%, då har man tagit hänsyn till den normala dödsrisken för en man i min ålder.

Det var fakta det!

Nu till känslorna! Är ständigt trött men börjar få tillbaka aptiten. Det är lite jobbigt att besvära Marianne för jämnan, men å andra sidan hade jag gjort samma sak för henne. En annorlunda sida av saken är att jag blivit extremt ljudkänslig, mycket passande nu när Kronprinsen renoveras...

😃


tisdag, september 15, 2020

Godsaker!

Ingrid hade köpt med sig björnbär till min stora förtjusning!

Små framsteg! 😊

 Äntligen känns det som det går på rätt håll! A small step for a man, I gigant leap for my life! Bara känslan av att ha passerat absoluta nollpunken är upplyftande. Idag lyckades jag både borsta tänderna, duscha och tvätta håret innan klockan 11. En viss ökning av aptiten kan märkas, om än minimal.

Jag spär på känslan av ett nytt liv med att sluta med alkoholen också. Marianne och Ingrid ska ut och promenera i det fina brittsommarvädret. Jag nöjer mig med ett varv runt våra kvarter.

Imorgon ska jag till min kirurg för att få reda på fortsatt behandling!


😎😃