söndag, juli 07, 2019

Stora och små nyheter

 Hoppsan, det var länge sedan jag bloggade sist. Största nyheten är att vi den 26:e juni fick en ny släkting när min systerdotter födde en liten pojke. Välkommen till världen!

 För övrigt blir det många turer till Helsingör eftersom det är det allra billigaste nöjet. Vi har ju sommarbiljetten på Skånetrafiken och turakort på färjorna, alltså kostnad 0:-!

 Också har vi medhavd mat

 Denna toalett i Helsingør får mig att tänka på en gammal fanjunkare på P7 i Revingehed. Han var bl.a. ansvarig för latriner o.dyl. Vid ett tillfälle skulle småländska soldater komma dit och öva och det beställdes fram ett sort antal latriner varvid fanjunkare på ett generalsmöte reste sig och undrade om soldaterna kommit för att öva eller skita...


 En herrelös vattenspridare blockerade cykelvägen mellan Malmö och Tygelsjö. Vi försökte gå runt den men blev ändå ganska våta. Styrdes den via internet?

 Nu är gamla sjöbefälsskolan helt demolerad.

 Ibland lyxar pensionärerna till det också. På Ingrids första semesterdag blev det god middag på restaurang Ribersborg.

 Så här såg en TV ut 1969. Den 19-20 juli det året satt jag som klistrad och bevittnade den första människan på månen i direktsändning.

 Dock såg bilden ut så här mestadels.


"Ett litet steg för en människa, ett jättekliv får mänskligheten". Tänk att det nu gått femtio år sedan dess! Fast det var ju inte HD TV i färg precis...

President Nixon talar i telefon med astronauterna