fredag, april 29, 2022

Biblioteket i Dalby

Kaj Wirenbook från Torna-Hällestad har en fin utställning om sin bys historia där. Eftersom jag själv till 25% är uppväxt där var det många gamla bilder som intresserade mig. Men Kaj är 80 nu och jag 70 så det är nog inte så många längre som minns hur det var. Klart är att familjen Hammarlund hade en framträdande roll och att pistolskytteklubben var en dominerande samlingspunkt. Men tiderna har sannerligen förändrats, det är en enorm förändring man upplevt i sitt liv. Min generation är nog den mest lyckligt lottade, uppväxt i efterkrigstiden när hjulen snurrade för fullt, lätt att få ett arbete, samhället var lugnt och tryggt, skolan var som bäst och nu med en pension som man kan leva på.

onsdag, april 27, 2022

Danskt hygge!

Skål! Nu normaliseras tillvaron efter två långa år.

Strandborg krog i Helsingør, än en gång.

söndag, april 24, 2022

Lördag med yngsta barnbarnet

Fågelmatning är ett absolut måste, och till skillnad från folk i allmänhet är måsarna hans stora favoriter. Oftast strosar vi i Kungsparken men idag blev det Pildammarna.

Nu när balkongen blivit lite större och renoverad uppskattar grabben den också, här är plats för hans rullstol. Men det är mest måsarna han spanar efter!

Men han visar också ett visst intresse för själva utsikten.