lördag, december 22, 2007

Vintersolstånd

Ja, idag var det årets kortaste dag men kommande natt blir årets längsta. Så är det vintersolstånd idag eller imorgon? Hur som helst går vi mot ljusare tider och rätt som det är så är det 1:e maj igen. Livet går fort, ibland lite för snabbt. Men varför förstår man inte det som ung? Just nu önskar jag att jag levde i 200 år till så att jag fick någon typ av bevis för att det finns andra intelligenta varelser i universum (om man nu kan kalla oss intelligenta..)

torsdag, december 20, 2007

Ingen vardag längre...

Och bland det sista jag visar i år är den underbara julskinka som Marianne gjort, som brukligt. Ingen annan kan göra den så fin som hon kan och i år blev den ovanligt stor, cirka 5 kilogram.


Här sitter jag i lugn och ro på Triangelns köpcenter och avnjuter en Latte, klar med julstöket, och studerar alla andra som stressar omkring med sina kassar.
Nu blir det snart lite uppehåll i vardagsbloggandet. God Jul och Gott Nytt År till er alla!

söndag, december 16, 2007

Förändringar

Min blogg kommer i fortsättningen att bli mer egoistisk, det betyder att det blir fler privata tankar och bilder, mindre om min närmre krets. Kanske tråkigare men det är ju inget tvång att läsa den...

Ibland undrar jag om det är någon mening med att skriva överhuvudtaget; min vardag är ju egentligen inte speciellt intressant för andra, det borde kanske räcka med resebloggarna.

Julen upptar för tillfället en hel del av ens energi och jag har väldigt blandade känslor inför dessa helgdagar. Julen är på både på gott och ont. Det är så mycket man måste men samtidigt är det något speciellt annorlunda, det trevligaste i år är att vi ska fira med barnbarn, någon som bara kan glädjas av händelserna. Hade jag haft pengar till det skulle jag vilja bjuda alla vänner och släktingar till Söderhavet. Ett annat alternativ hade varit en riktig vinter med snö och allt det där som sällan inträffar i Skåne, men förhoppningsvis kanske det sker i år...som när jag var barn...


Nåja, det trevligaste är i alla fall att träffa vänner och släktingar. Jag är så glad och tacksam att vi har en hel del sådana. Tänk på alla ensamma människor!

En hel del av ens tankar handlar också om resan till Kiribati i februari, det blir nog vårt livs mest spännande resa. Jag önskar att ni alla kunde vara med!