lördag, januari 18, 2020

Lördag

 På lördagar kommer minsta barnbarnet som vanligt på besök och enligt kända rutiner skall fåglarna matas i Kungsparken.

 Vi besökte också station Triangeln för att åka i de roliga hissarna och titta på tågen, alltid uppskattat!

Dagen avslutades med  en sällsamt jobbig uppgift; flytta en stor och tung soffa som inte rymdes i hissen, det blev till att bära sex våningar ner. Stön...

fredag, januari 17, 2020

Promenad igenom Fosie

 I det jättesköna vädret vandrade vi en ny väg de 5 kilometrarna till Leif. När man går i dessa kvarter känner man sig förflyttad 50 år tillbaka i tiden och ändå är man bara 1 km ifrån hektiska Mobiliaområdet. Väl hos Leif fortsatte vi rensningen av tidningar, böcker kartor m.m.

 Det blev några vändor till hans miljörum.

 På vägen hem passerade vi anrika restaurang Margaretapaviljongen mitt i i Pildammsparken som har en sådan fin uteservering på sommaren.

 Renovering pågår och om man ska lita på dagspressen har man besvär med råttor i fastigheten. Måtte man snart få bukt med detta så vi kan sitta här igen till sommaren.


Om Leifs sjukdom

Leif på medicinkliniken där han vistades några dagar med sin lunginflammation. Leif har fördelen att ha många vänner som kom på besök och på olika sätt vill hjälpa honom. Man fick nästan boka tid med honom för att inte kollidera med andra besökare.

 Till slut kom dock Leif hem och renoveringen av hans tillvaro började med en rejäl avhyvling av håret med Mariannes vana hand.

 Visst blev det lite snyggare! Det är ingen e-cigarett som rökes utan ett hjälpmedel för att bättra på lungkapaciteten.

 Med en stor lånad bil av Lotta och Christian tog jag, Marianne och Erik itu med bortforsling av diverse möbler och annat skräp från Leifs lägenhet.

Man får ett visst utlopp för sin aggressivitet när man vräker ner skiten i containern på återvinningscentralen i hamnen! Vi hoppas Leif snart repar sig och kan ta i tu med sin vardag igen. Själv ska jag ta mig i kragen och sköta min blog lite mer regelbundet.