lördag, september 18, 2010

Köpenhamn än en gång

Egentligen hade vi andra planer för dagen men denna näst sista semesterdag blev det ånyo en busstur till Köpenhamn. Vi besökte Christiania, en av de få platser i staden som vi aldrig sett. Vi tyckte det var lite som att komma till Amsterdam. Det var kallt och blåsigt och efter några timmars promenerande hamnade vi på en mexikansk restaurang där vi avslutade Danmarksbesöket med enchiladas och tacos.


Överallt fanns skyltar om att man inte fick fotografera men jag kunde inte låta bli att trotsa. Varför har man ett sådant förbud i denna fristad (om den nu är så fri...)?

torsdag, september 16, 2010

Dragør

Vi tog bussen till Kastrup och promenerade de 7 km som leder till Dragør, en by man har många minnen av. Mycket är sig likt men vissa saker har naturligtvis förändrats sedan båtarna slutade gå 1999. Vädret var hyfsat, om än lite blåsigt, men vi slapp regnet.


Öresundsbron sett från Dragør.

Det är inte min hjärna man pratar om. Vilken hjärna som ska dit är oklart och även varför den ska till Göteborg.

Smörna hette affären där min far brukade handla, nu har det blivit en färghandel.


måndag, september 13, 2010

Om vår semester

Idag unnade vi oss lyxen att äta på Kajutan i småbåtshamnen, Limhamn. Semestern går mot sitt slut men vi ser faktiskt fram emot vardagen igen. Det är för tidigt att pensionera sig, vi har mycket kvar att arbeta för.

Restaurang Kajutan, som vi inte besöker så ofta, men som en pensionerad kollega och jag besökt desto oftare. God mat och härlig utsikt över sundet. Rekommenderas varmt!

När jag tänker på att bli pensionär är det så här jag skulle vilja bo. Helst skulle vi också ha en liten lya i centrala Köpenhamn plus 10 miljoner på bankkontot. Något av det skall väl kunna bli verklighet...

Marianne och jag vandrar gärna i den vackra naturen kring Dalby och Torna-Hällestad. Det är så tyst och skönt där. Vi går på det gamla järnvägsspåret som inom parentes fyller 100 år lördagen den 18 september. Vi ska nog åka hit då, man skall ha lite festligheter och avtäcka en minnesskylt över den gamla järnvägsstationen i Torna-Hällestad. Titta här.

Vi skulle egentligen plocka björnbär men de var få i år, vi nöjde oss med att äta några direkt på plats istället.