torsdag, september 17, 2020

Återbesök hos min kirurg

 Nu har jag fått en bra översyn på min sjukdom och vidare behandling. Tumören var lite större än jag fått för mig, dock finns ingen synlig spridning men för säkerhets skull ska jag genomgå en cellgiftsbehandling i tre månader. Jag kommer att ha ett nedsatt immunförsvar och därmed att isolera mig socialt fram till jul. Faller denna behandling väl ut kommer man att ta bort stomin och återställa tarmfunktionerna. Går detta bra blir jag kallad ett år senare och är jag frisk då väntar man ytterligare tre år och möjligheten att bli friskförklarad blir aktuell. För den som är intresserad av statistik och siffror; femårsöverlevnaden är cirka 80-90 % medan den relativa femårsöverlevnaden är 60-70%, då har man tagit hänsyn till den normala dödsrisken för en man i min ålder.

Det var fakta det!

Nu till känslorna! Är ständigt trött men börjar få tillbaka aptiten. Det är lite jobbigt att besvära Marianne för jämnan, men å andra sidan hade jag gjort samma sak för henne. En annorlunda sida av saken är att jag blivit extremt ljudkänslig, mycket passande nu när Kronprinsen renoveras...

😃


2 kommentarer:

Joel sa...

Detta fixar du lätt, Stefan! Fortsätt krya på dig, och tänk på allt gott som väntar när du kommit över den högsta tröskeln.

Stefan Marianne sa...

Tack Joel! Vi får skjuta fram vår träff till våren! 🍺🌞