onsdag, april 15, 2009

Ryggskott i Finland

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Marianne fick ett riktigt otäckt ryggskott första morgonen i Helsingfors och endast tack vare en ädel man i receptionen, vid namn Martin, fick vi tag på en rullstol som gjorde att vi kom ut och fick smaka på staden. Själv har jag stor erfarenhet av diagnosen men har aldrig sett något värre. Marianne kunde knappt krypa in på toaletten och jag var nästan inne på ett ambulansflyg hem omedelbart. Men med vilan under dagen och korrekt medicin fungerade det och resan kan nog fortsätta som planerat.


Loppmarknaden i Saluhallen hade fått aktörerna i Antikrundan att få gåshud. Oj, så mycket nostalgi, här hade det varit lätt att förköpa sig!


Marianne poserar framför vårt hotell i det vackra, men kalla vädret.
Vi lärde oss snabbt att Helsingfors är en av de handikappvänligaste städerna i världen. Överallt finns det hjälpmedel som visar att man verkligen tänkt på denna grupp.


Finska Systembolaget har öppet till klockan 20.00 på vardagar.Första kvällen i Finland, innan ryggskottet, hittade vi en suveränt bra fransk restaurang som serverade en underbart god pepparstek. Priserna är dock höga men det är väl OK när man bara stannar tre dagar. 33 cl öl för 60 kronor är ju ganska saftigt. Vad biffen kostade vill jag glömma...

Inga kommentarer: