fredag, maj 08, 2020

Tuttifrutti på bloggen...

 Det är inte mycket som händer i våra liv just nu men här är en jättesensation; en springande sköldpadda!

 Utanför ingången till Kronprinsens köpcenter har det i åtskilliga år suttit rumänska tiggare, de är nu ersätta av en tiggande anka sedan några veckor.

 S:t Andreas kyrkans torn fortsätter att decimeras. Tornet ska vara helt borta i slutet på denna månad.

 "Dekorationer" på en villa nära Limhamns kyrkogård.

 På besök i Ystad letade jag upp detta hus som kunde varit mitt. Det var min fars morbror som ville skänka det åt min far, men han tackade nej och tur är väl det ty då hade man väl levt ett helt annat liv nu.

 Ingrid är en av de få vi träffar regelbundet, här på Kinakrog i Limhamn. Hon hade på sig spenderbyxorna och bjöd på kalaset. TACK Ingrid!

Ja, det blir många och långa promenader, vid fint väder kompletterat med en medhavd öl. På bilden sitter vi i småbåtshamnen i Limhamn och försöker glömma allt om coronaviruset.

Och vi saknar våra kära barnbarn...

2 kommentarer:

Joel sa...

Ganska intressant med sköldpaddan faktiskt, för det är inte första gången den sticker! Förra sommaren var jag och min sambo ute på en promenad, på just S:t Göransgatan, när jag plötsligt knappt trodde mina ögon. En sköldpadda, mitt i vägen! Så min sambo gick och frågade första bästa hon kunde hitta i en närliggande trädgård. Det visade sig vara deras grannes sköldpadda, och den återförenades på direkten. Men uppenbarligen fick den återigen vittring på frihet...

Stefan Marianne sa...

Ha-ha, en lustig historia! Med vänlig hälsning Stefan