onsdag, april 02, 2014

Om aprilskämt och skrönor

Nej, vi ska inte emigrera till Rarotonga, inte just nu i alla fall. Vårt äldsta barnbarns favorit "Rutschebanen" i Tivoli har aldrig varit placerad i Malmö. Sanningen hittar ni här. En annan skröna är att Folkets Parks yta är större än Tivoli. ICKE, kontrollerade själv på Googlemap och fann Tivolis yta lite större. Så var det med de!

tisdag, april 01, 2014

Jaaaaaaaaaaaaaa! En ny framtid!!

Just när man tror att framtiden är bakom sig förändras allt. Efter många års kamp tycks vi har förverkligat drömmen om pensionering i Söderhavet! På Rarotonga, Cook Islands, har man lyst ut en tjänst som konsul för Sverige eftersom turismen från Sverige ökat markant. Tack vare alla våra resor dit och alla kontakter vi knutit har jag blivit erbjuden jobbet. Det enda kravet var att jag måste lära mig mer av maorispråket, inga problem, nu finns motiveringen. Visserligen är det utan lön men med fri tjänstebostad och fria måltider. På den svenska pensionen (som blir helt skattebefriad) kommer vi att leva gott och dessutom ingår en fri hemresa till Sverige varje år. Vår blivande bostad (bilden ovan) ser kanske enkel ut (mer tänkt som representation) men till den hör också ett "vanligt" hus i västerländsk stil. Preliminär emigration blir vid årsskiftet om allt klaffar. Återkommer med detaljer framöver.

måndag, mars 31, 2014

VÅR!

 Gamla Pers Krog har renoverats och fått ny ägare. Själv har vi inte varit där ännu men du kan titta på menyn här. Det verkar mycket lovande...

 Varma dagar men kallt tidigt på dagen. Det är låga dimmoln nästan varje morgon.

 S:t Paulikyrkan har fått ett nytt blänkande tak.

Är det någon som vet vad denna ruin i korsningen Köpenhamnsvägen-Limhamnsvägen är för något? Jag vill minnas att det fanns en skylt invid men numera är det inhägnat och omöjligt att ta sig in. Jag har tagit reda på svaret nu, titta här!



 Vid kanalen Regementsgatan-Fersens väg



 I Slottsparken

Jag var barnvakt till minstingen några timmar och vi gick en lång och härlig promenad i naturen. Härligt!