söndag, augusti 16, 2009

Malmöfestivalen

Till slut hamnade vi hos Inger med sillburgarna. Ser hon inte lite tveksam ut när hon smakar på dem? Nej då, dom var goda. Inger hade godheten att bjuda på citronsnaps till rätten, inte helt fel.


I dessa plastbollar roade sig barn innerligt vid Södertull. Det såg faktiskt ganska kul ut!


Exotisk mat från världens alla länder bjöds ut i matstånden, men var var den längsta kön? Jo, naturligtvis till den svenska sillen. Och vem står sist i kön...När jag var i 15-års åldern var detta den största drömmen för pojkar. En röd Puch Florida, det drog åt sig flickornas intresse. Helst skulle den ha ett ställbart munstycke (vad det nu var för någonting).


Men det var något i den här vägen som verkligheten var för mig, inte på grund av mina föräldrar, men något tidigt begynnande rebelliskt; varför göra som alla andra? "Hossebandsdriven" var mina kompisars kommentar när jag accelererade utanför Kronborgsskolan. Men hur mycket har jag brytt mig om andras omdömen?


På Davidshallstorg skulle de bli ett mopedrally. Här ser ni en exakt kopia på den tandem, med hjälpmotor, som jag och mina föräldrar färdades på innan dom köpte bil 1959. Ser ni motorn?

Inga kommentarer: