torsdag, april 16, 2009

Sightseeing Helsingfors

Som väl var kunde Marianne själv gå idag, även om ryggskottet fortfarande gör sig påmint (minst sagt). Vi fortsatte utforska Helsingfors och imponeras av alla vackra byggnader och de väldigt tillmötesgående människor vi träffat. På grund av ett knaggligt internet har all text jag skrev under två timmar försvunnit så bildtexterna kommer att uppdateras först när vi kommer hem, fredagen den 17 april.




Helsingfors hade ett mycket fint stadsmuseum där temat bl.a. var traditioner. Dop, födelsedagar, Lucia, begravningar, maskerader, jul, påsk, midsommar, ja, allt beskrevs på ett intressant sätt med nordiska synvinklar och historiskt perspektiv. Gratis inträde!


Hjärtat bultar lite extra när man ser alla spårvagnar. Äldre och moderna vagnar blandas och detta är ett exempel på något mitt emellan.


Marianne sneglar på Vikingline på väg till Stockholm. Nästa besök i Helsingfors för vår del blir nog med Siljaline, som vi hört ska vara det bästa. Men framför allt ska vi tillbaka hit under sommarmånaderna. Brrr...


Vi väntar på båten tillbaka till Helsingfors.







Huvudingången till Sveaborg



Här bor någon som har en hel ö för sig själv!


Vi tog oss till Sveaborg, en 15 minuters båttur till den gamla befästningen byggd av svenskar 1748. Området består av ett mindre antal öar, mycket murar och hus av varierande ålder. Vi lärde oss en hel del av dess historia som naturligtvis var mycket krigisk. Numera är öarna ett civilt område, utom en byggnad som tillhör marinen.

Inga kommentarer: